در طول تاریخ و از روزی که رایانه ها ساخته شدند بدافزارها نیز تولید شده و خیلی سریع رشد کردند. بسیاری از این بدافزارها توسط برنامه نویس هایی نوشته شده است که سعی داشتند خودشان را به همه دنیا معرفی کنند. در طی سال های چند بدافزار به طور باورنکردنی توانستند دنیا را به چنگ خود در آورند و حتی سازمان های بزرگ دنیا که سیستم های امنیتی بسیاری دارند را نیز نابود کردند. در ادامه 7 ویروس فراموش نشدنی تاریخ رایانه را با هم مرور خواهیم کرد.
** استاکس نت
استاکسنت (به انگلیسی: Stuxnet) یک بدافزار رایانهای است که اولینبار در تاریخ ۱۳ ژوئیه ۲۰۱۰ توسط ضدویروس ویبیای۳۲ شناسایی شد. این بدافزار با استفاده از نقص امنیتی موجود در میانبرهای ویندوز، با آلوده کردن رایانههای کاربران صنعتی، فایلهای با قالب اسکادا که مربوط به نرمافزارهای WinCC و PCS7 شرکت زیمنس میباشد را جمعآوری کرده و به یک سرور خاص ارسال میکند.
در اواخر ماه مه ۲۰۱۲ رسانه های آمریکایی اعلام کردند که استاکسنت مستقیماً به دستور اوباما رئیس جمهور آمریکا طراحی، ساخته و راه اندازی شده.گرچه در همان زمان احتمال این میرفت که آمریکا تنها عامل سازنده نباشد. در ژوئیه سال ۲۰۱۳ میلادی، ادوارد اسنودن اعلام کرد این بد افزار با همکاری مشترک آمریکا و اسرائیل ساخته شده است.
** MYDoom
این ویروس در سال 2004 توانست رایانه های بسیاری را مبتلا کند و در طول تاریخ به عنوان مخرب ترین ویروس شناخته می شود. ویروس مایدوم به سرعت از طریق ایمیل ها پخش شد. بخش اصلی این ویروس باعث می شود تا رایانه به راحتی توسط فرد برنامه ریز قابل کنترل باشد و خیلی سریع سیستم را نیز از کار می انداخت. این ویروس سازمان های بزرگ دنیا و شرکت ها را برای مدتی از کار انداخته بود تا اینکه سرمنشا آن پیدا شده و از بین رفت.
** ILOVEU
افرادی که در سال 2000 با رایانه در ارتباط بودند محال است ویروس " ILOVEU" را به خاطر نداشته باشند زیرا این ویروس از طریق ایمیل به سرعت تمام دنیا را در اختیار خودش گرفت. آمار ها نشان میدهد که این ویروس در روز اول بیش از 10 میلیون رایانه را مبتلا کرد و سپس در طول 10 روز این میزان به 50 میلیون رایانه ویندوزی رسید. برنامه اصلی این ویروس را یک مرد فیلیپینی نوشته بود و به قدری قوی بود که حتی پنتاگون آمریکا نیز برای چند روز از دست خارج شد. این ویروس به گونه ای بود که هنگام پاک شدن آسیب وحشتناکی به رایانه وارد می کرد.
** Melissa
اولین ویروسی که توانست خود را به آدرس های ذخیره ایمیل برساند ملیسا بود. این ویروس توسط فردی به نام "دیوید اسمیت" نوشته شده بود و برنامه ریزی پیچیده ای داشت. این ویروس تمامی سرورهای ایمیل دنیا را زمین گیر کرد و شرکت های بزرگی مانند ماکروسافت و اینتل به ان مبتلا شدند. ملیسا ویروسی بود که باعث شد نام سرویس ایمیل برای مدتی ترسناک باشد و کاربران عادی از آن می ترسیدند.
** Code Red
در اواسط سال 2001 بود که ویروسی بسیار مخرب وارد هسته مرکزی ماکروسافت شد. این ویروسی به قدری قوی بود که سریعا در رایانه پخش شده و فرصت فکر کردن به کاربر نمی داد. این ویروس در سال 2001 توانست به 200 هزار سرور که به هرکدام آن ها میلیون ها رایانه متصل بود برسد و همه آن ها را نابود کند. این ویروس رایانه را کاملا از کار می انداخت و تنها پیامی به صورت خوش آمد روی صفحه ظاهر می شد. اسم آن از روی نوشیدنی محبوب برنامه نویس برداشته شده است.
** Conflicker
یکی از ویروس هایی که ترس را در تمامی کاربران رایانه در دنیا ایجاد کرد Conflicker بود. این ویروس که در سال 2007 منتشر شد توانست در روز اول میلیون های رایانه را در تمامی دنیا آلوده کند. این ویروس شاخه های مختلفی داشت و همیشه به سبک های مختلف وارد رایانه کاربر شده و هر رایانه را با روشی جداگانه از کار می انداخت. به نوعی این ویروس مجموعه ای از ویروس های قدیمی تر بود. در اواخر سال 2008 بود که ورژن خطرناکتر این ویروس باعث شد بسیاری مجبور به دور انداختن کل رایانشان شوند. این ویروس باعث شد سطح ایمنی رایانه ها به طور کلی تغییر کند.
** Sasser
این ویروس توسط یک نوجوان 17 ساله آلمانی نوشته شده و توانست تمام دنیا از ژاپن گرفته تا آمریکا را به خود آلوده کند. این ویروس نه از طریق ایمیل یا کاربر بلکه از طریق رسیدن به سرورها و شبکه های رایانه ای توانست دنیا را فرا بگیرد. اهداف اصلی این ویروس مراکز مهم دولتی، نظامی، خدماتی و درمانی بودند به طوری که پس از پخش شدن ویروس بیشتر بیمارستان های دنیا اعلام مشکل کردند همچنین نیروی ساحلی انگلستان و سیستم های نظامی این کشور از کار افتادند. نویسنده این ویروس به 21 ماه زندان محکوم شد.
** Storm
این ویروس مشابه نامش طوفانی در صنعت رایانه به پا کرد و بیش از 10 میلیون رایانه به آن آلوده شدند. این ویروس نیز توانسته بود به هسته اصلی ماکروسافت برسد از این رو خیلی سریع تمامی کاربران ویندوز را آلوده کرد. این ویروس که از نوع اسب تروآ بود باعث می شد تا میلیون ها فایل اسپم در رایانه تولید شود و همین باعث نابود شدن و از کار افتادن سیستم می شد. با اینکه ریشه اصلی این ویروس از بین رفته است اما هنوز هم نشانه هایی از آن در برخی رایانه های شخصی دیده می شود.