کسپرسکی

دسته بندی مشهورترین بدافزارها

۱۳۹۳/۲/۳۱اخبار و مقالات امنیت اطلاعات

دسته بندی مشهورترین بدافزارها:

 

کارشناسان کسپرسکی همواره محافظت از کاربران را یکی از مسئولیت های مهم خود دانسته و به همین خاطر است که همواره با آگاه سازی کاربران از آخرین تهدیدات و نیز ارائه آخرین و کارآمدترین راهکارها آنها را حمایت می نمایند. با وجود تمام اطلاعات موجود بنظر می رسد گاهی شناخت تفاوت بدافزارهای گوناگون ساده نباشد، لذا کارشناسان کسپرسکی بر آن شدند تا طی مقاله ای رایج ترین بدافزارها و مشخصات آنها را به شما کاربران معرفی نمایند.

 

ویروس: ویروس به زبان ساده نوعی کد مخرب است که خود را تکثیر نموده و بدون اطلاع کاربر روی سیستم یا برنامه های رایانه ای نصب می شود. ویروس ها را بر اساس آنچه آلوده می سازند، روشهایی که برای انتخاب و نفوذ  در سیستم میزبان استفاده می کنند و ترفندهایی که برای حمله به سیستم و اطلاعات به کار می گیرند می توان به دسته های بیشتری تقسیم بندی نمود. شکل آنها نیز از ضمیمه های یک ایمیل گرفته تا لینک های مخرب دانلود در اینترنت بسیار متنوع است و می توانند اثرات مخربی بسیاری روی سیستم عامل شما داشته باشند. امروزه دیگر خبری از ویروس های معمولی نیست از این جهت که سودجویان در صدد یافتن راههایی برای داشتن کنترل بیشتری در انتشار بدافزارها بوده وگرنه نمونه های جدید به سرعت به دست شرکت های ضدویروس می رسد.

 

کرم ها (Worm): کرم ها را میتوان نوعی از ویروس ها در نظر گرفت چراکه آنها نیز نوعی برنامه یا کد خودتکثیر هستند اما بر خلاف ویروسها فایلهای موجود را آلوده نمی کنند بلکه بطور مستقیم روی رایانه های قربانی در غالب یک کد مجزا و پیش از آنکه فرصتی برای انتشار یا نفوذ در سیستم های دیگر از راههایی نظیر آسیب پذیری های شبکه های رایانه ای داشته باشند نصب می شوند. کرم ها را، همانند ویروسها، می توان بر اساس نحوه آلوده سازی تقسیم بندی کرد، مثلاً برخی از طریق ایمیل، برخی از طریق مسنجرها و برخی هم از طریق تبادل فایل ها رایانه ها را آلوده می سازند. برخی کرم ها در غالب فایل می باشند در حالی که برخی تنها در حافظه یک رایانه فعالیت می کنند.

 

تروجان (Trojan): تروجان ها که کاملاً متفاوتند با ویروس ها و کرم ها، برنامه هایی هستند که خود را تکثیر نمی نمایند و در ظاهر در غالب برنامه هایی غیر مخرب و مطمئن می باشند، در صورتی که آنها نیز با هدف فعالیت هایی مخرب بر علیه رایانه های قربانی طراحی شده اند. دلیل نامگذاری این بدافزار با عنوان تروجان تشبه عملکرد آنها با اسبهایی با همین عنوان است (اسب های تروآ) چراکه ضمن تظاهر بعنوان برنامه های مفید و مطمئن، مخفیانه به اقدامات مخرب خود می پردازند. از آنجایی که تروجان ها خود تکثیر نمی باشند، خودبخود منتشر نمی شوند اما به لطف گستردگی روزافزون شبکه اینترنت، راهیابی به سیستم کاربران چندان هم سخت نخواهد بود. تروجان ها همچنین به حدی رشد کرده اند که اکنون انواع مختلفی دارند نظیر تروجان های بک دور (Backdoor Trojans) که به هکرها یا مجرمین سایبری اجازه می دهد تا رایانه های قربانی را بصورت ریموت یا از راه دور کنترل نمایند، و یا Trojan Downloader ها که اقدام به نصب بدافزارها می نمایند.

 

Ransomware یا باج افزارها: باج افزار، نوعی بدافزار است که با هدف سرقت مالی از قربانیان خود ساخته شده است. این بدافزار می تواند در غالب یک pop-up، لینک فیشینگ و یا یک سایت مخرب فعالیت نموده و به محض فعالسازی منجر به یک آسیب پذیری شده و با ایجاد محدودیت هایی نظیر قفل کردن کیبورد یا حتی رمزگذاری برخی فایل ها یا پوشه ها، و یا گاهی ضمن ارسال پیغامی مبنی بر هشدار به خاطر استفاده غیر قانونی از برنامه ها یا بازدید از سایت های غیر مجاز، از آنها طلب باج می کند تا بدین ترتیب کاربر پس از پرداخت مبلغی بتواند همانند گذشته به فایلها و رایانه خود بدون هیچ پیغامی دسترسی داشته باشد.

 

Rootkit: روت کیت ها نوع خاصی بدافزار که برای نفوذ و فعالیتی مخفیانه طراحی شده اند. این امکان با هماهنگی کامل این بدافزارها با سیستم عامل و گاهی حتی پیش از آغاز فعالیت سیستم عامل صورت می پذیرد (که این نوع از روت کیت ها را بوت-کیت می نامند). البته شایان ذکر است که نرم افزارهای ضدویروس پیشرفته ی امروزی همچنان توانایی محافظت از سیستم و اطلاعات شما در مقابل این بدافزارها را نیز دارا می باشند.

 

Backdoor: بک-دور که در فارسی به معنی در پشتی است و ابزار مدیریت از راه دور یاRemote   Administration Tool  (RAT) در مباحث امنیتی به برنامه ای گفته می شود که بدون اطلاع کاربر به شخصی دیگر (مجرم سایبری) اجازه دسترسی به آن رایانه را می دهد. بسته به نوع عملکرد RAT، شخص سودجو ممکن است اقدام به نصب یا اجرای نرم افزارها، و یا روشن کردن میکروفون و دوربین نماید و یا رکورد صفحه کلید یا فعالیت های کاربر را برای خود ارسال نماید.

 

Trojan-Downloader: تروجان-دانلودرها برنامه ها یا کدهای مخرب کوچکی هستند که معمولاً در غالب فایل ضمیمه یک ایمیل و یا تصاویر به سیستم وارد شده و اقدام به دانلود و نصب بدافزارهای اصلی می نمایند.

آشنایی با انواع بدافزارها و تهدیدات سایبری یکی از ابتدایی ترین مراحل بمنظور حفاظت از سیستم و اطلاعات تان می باشد و قطعاً می بایست به هنگام انتخاب ضدویروس یا ابزارهای امنیتی نیز در مطالعه بررسی ها و انتخاب بهترین ابزار امنیتی کوشید. 

با توجه به برتری های کسپرسکی در مجموعه آزمایشات سال گذشته که و معرفی متوالی محصول شناخته شده این شرکت یعنی «کسپرسکی اینترنت سکیوریتی» به عنوان محصول امنیتی برتر سال توسط شرکت های بزرگی نظیر AV-Comparatives، ایدکو مفتخر است که نسخه مولتی دیوایس این محصول که قابلیت فعالسازی بر روی هر سه پلتفرم ویندوز، مک و اندروید را دارد و همچنین نسخه فارسی این محصول را در اختیار کاربران عزیز قرار می دهد.

برای اطلاعات بیشتر و یا دریافت نسخه آزمایشی به صفحات زیر مراجعه نمایید:

کسپرسکی اینترنت سکیوریتی مولتی دیوایس

دانلود نسخه های فارسی کسپرسکی

 

بازگشت وجه
ضمانت بازگشت وجه شما برای زمان و محصولات زیر معتبر است: - 72 ساعت از زمان انجام خرید از فروشگاه آنلاین - تمامی محصولات موجود در سایت
راهکارهای کسپرسکی رکورددار جوایز در تست‌های مستقل

راهکارهای کسپرسکی رکورددار جوایز در تست‌های مستقل

در سال 2023، محصولات و راهکارهای ما دقیقاً در 100 تحقیق و تست مستقل شرکت داده شده و 93 بار را برنده شدند: سال میلادی گذشته برای ما بهترین سال بود. با ما همراه باشید.

ادامه خبر
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به شرکت گسترش خدمات تجارت الکترونیک ایرانیان است و هر گونه کپی برداری از آن پیگرد قانونی دارد